Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руската художничка Анна Варганова откри третата си самостоятелна изложба в Каварна

Руската художничка Анна Варганова откри третата си самостоятелна изложба в Каварна

Руската художничка Анна Варганова откри третата си самостоятелна изложба в Каварна, съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.

В Художествена галерия „Христо Градечлиев“ изложбата бе официално открита от секретаря на Общината Дарина Колишева.

„За мен е чест да съм тук в това великолепно пространство, което носи духа на Ана – един наистина космополитен човек, с когото имах удоволствието да се запозная през тези години. Любопитен е нейният поглед към нашия живот, към нашите дадености и нашите забележителности, които тя вижда по своему“, заяви в своето слово Колишева.

На изложбата присъстваха гости от Русия, Румъния и Албания. Жителите и гостите на черноморския град разгледаха картините, представящи Добруджа през очите на една дама, която се е родила и е живяла в Москва. Сред красивите морски пейзажи се открояват образите на българевските жени и традиционните български нестинари. По повод 35-годишнината от създаването на галерията Анна Варганова дарява 18 от своите платна за фонда. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец юли.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники