Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Опера сред страховити природни декори

Опера сред страховити природни декори

В събота и неделя е кулминацията на третото издание на един от най-оригиналните фестивали в страната – "Опера на върховете" в Белоградчик. Той се провежда в основаната още от Римската империя Белоградчишка крепост, в подножието на величествените и страховити скали, с които се слави градът. Скалите напомнят огромни човешки фигури и сред тях в дните на фестивала оживяват ярките характери на персонажи от световната опера и мюзикъл, представени от блестящите певци и оркестранти на Софийска опера и балет. Публиката вече имаше възможност да се наслади на постановката на „Кармен” от Бизе. Този уикенд любителите на екстремни музикални преживявания могат да видят представленията на един световен хит в мюзикъла – Mammamia, по песни на Бени Андерсон и Бьорн Улвеус от АББА.

Друг спектакъл – пещерната импресия „Богове, великани, джуджета, валкюри” по музика на Вагнер, се представя в пещерата "Магура“. Това не е просто оригинално хрумване за Вагнерова музика сред неподражаемия интериор на прочутата пещера, а синтез на редица творчески постижения, свързани с представянето на Вагнеровото творчество у нас. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.