Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Майсторски класове на Академията на „Болшой театър” се провеждат в „Камчия“

Майсторски класове на Академията на „Болшой театър” се провеждат в „Камчия“

За трета поредна година в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия” се провежда Международният детски фестивал за танцово изкуство „GRAND DANCE ACADEMY” - за талантливи деца от 8 до 18 години. Те се състезават в категориите класически танц, съвременен танц, народно-характерен танц и поп-денс в съответните възрастови групи. С всяка година фестивалът разширява границите си и в него участват млади надeжди в танцовото изкуство от България, Русия, Чехия, Турция, Гърция, Япония, Нова Зеландия, ЮАР, Ливан, ОАЕ, Украйна, Италия, Беларус, Швейцария и др.

Организатори на събитието, което продължава до 14 август, са музикално-продуцентска компания „Жокер медиа”, Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Московската държавна академия по хореография (Академията на „Болшой театър”) и е под патронажа на Министерство на културата на България, със съдействието на Посолството на Руската Федерация в България и Представителството на „Россътрудничество” в страната.

Председател на Международното жури на фестивала е проф. Марина Леонова – ректор на Московската държавна академия по хореография. В състава му са Владимир Малахов (Германия), н.а. Елена Андриенко – прима на „Болшой театър” (Русия), Вадим Писарев – ръководител на Украинския държавен балет „Н.А. Соловяненко” (Украйна), Сара-Нора Кръстева – директор на бaлeта на Софийска опера и балет (България), Маша Илиева – прима и педагог (България), Такане Ямамото – хореограф (Япония).

В рамките на фестивала - от 1 до 8 август в професионалните хореографски зали на комплекса се провеждат и майсторски класове с водещи преподаватели от Московската държавна академия по хореография и членове на международното жури.

Всяка година в „Камчия“ авторитетното висше училище избира таланливи деца за обучение или стаж в Академията. Носителката на Първата награда Гран-при Ивана Харизанова вече трета година е ученичка на МГАХ. Още три български деца бяха на стаж в прочутата балетна школа.

Официалното откриване на фестивала ще се проведе на 8 август от 20.00 в киноконцертната зала „Радуга” на СОК „Камчия” с българска фолклорна програма, а тържественото закриване е на 12 август от 17.30 на същото място с гала-концерт на победителите.

Входът е свободен. Заповядайте!

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови