Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Камчия“ посреща за втори път Международния театрален фестивал „Szenarium“

„Камчия“ посреща за втори път Международния театрален фестивал „Szenarium“

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посреща за втори път Международния театрален фестивал „Szenarium“, който ще продължи до 20 август. През тази година в него се включиха водещи творчески трупи от канадския град Аврора и от руските Санкт Петербург, Краснодар и Екатеринбург. Спектаклите, които ще се играят на сцените на „Камчия“, се отличават с жанрово разнообразие – има класически, музикални, пластически, трагикомедии и дори пасторален фарс. Фестивалът е тържество на театъра, вдъхновението и приятелството, споделят организаторите му. „Szenarium“ е също и актьорска лаборатория, в която членовете на журито преподават тънкостите на своята професия на младите участници в събитието и на ръководителите на театралните студии.

Театралните трупи „Руски музикален театър“, Театър на новия зрител „Синтез“, Творческа работилница „Вендель“, Театър на любителите на театъра „Шардам“ и Младежкият народен театър „Игра“ ще се състезават за златните медали в конкурсната програма. Миналогодишният носител на Гран при - Театър на новия зрител „Синтез“ получи като награда гастроли в Германия.

„Фестивалът „Szenarium“ е важен, защото за него пристигат колективи от различни страни по света – Канада, Русия, Германия, Италия, Прибалтийските републики и от Балеарските острови. Ще попитане защо? Защото театърът е такова средство, което сближава народи, което помага и работи като катализатор в обединението на различни нации“, каза в обръщението си президентът на Фестивала „Szenarium“ Арвид Книппенберг.

Журито на фестивала е съставено от театрални корифеи, сруд които – Максим Разуваев – заслужил артист на Русия, актьор в московския театър „Съвременик, художествен ръководител и режисьор на „Театър ЖИВ“, Наталия Коренная – кино и театрална актриса, която работи в театър „Маяковский“ в Москва, Олег Голуб – актьор в театралната студия, режисьор на опери и мюзикъли, а също и телевизионен водещ на популярни предавания в Канал 1 на Русия. Сред членовете на журито са още Константин Килин – актьор, хореограф и пърформър в Италия и Лилия Макеева – актриса в театъра и киното с участие в над 45 филма, писател и радиоводещ.

С особен интерес се очаква изпълнението на фрагмент от модерния балет «La traiettoria del sonno» под ръководството на Константин Килин, което ще бъде играно на закриването на фестивала.

Всеки ден от днес до 20 август от 11:00 и от 19:00 ч. в киноконцертната зала на детския лагер „Черноморски“ театралните колективи ще играят спектакли на руски език.

Входът е свободен!

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови