Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Представяне в Третяковската галерия в Москва на документален филм за оперната дива Соня Йончева

Представяне в Третяковската галерия в Москва на документален филм за оперната дива Соня Йончева

В кинозалата на Третяковската галерия в Москва се състоя руската премиера на документалния филм „Соня Йончев. Semper Libera“ на 12 ноември 2019 г.

Филмът е вълнуващ портрет на голямата звезда на съвременната оперна сцена, българската оперна певица Соня Йончева. Наред с нея самата, за живота и професионалния й път, за работата с нея разказват известни оперни певци и диригенти от цял свят, нейните първи вокални педагози, нейната майка и др.

Вечерта бе открита от самата Соня Йончева и от българския посланик в Москва Атанас Кръстин. Посланик Кръстин се спря на традициите в българското певческо изкуство и на постиженията на българската оперна школа през 20-ти и началото на 21-ви век. Изтъкна успеха на цяла млада генерация български таланти, която шества по световните оперни сцени, продължавайки пътя на големите български оперни звезди от близкото минало.

Соня Йончева сподели, че въпреки наситената програма и вълнението й преди концерта на следващия ден в зала „Чайковски“, се радва да бъде на премиерата на филма в Третяковската галерия и благодари за предоставената й възможност да се срещне със зрителите.

Ръководителят на отдела за кино на Третяковската галерия Максим Павлов отбеляза, че с Българския културен институт в Москва е установено ползотворно сътрудничество и в галерията редовно се представят български филми.

Филмът е продукция на АРТО+ и Георги Тошев, с подкрепата на Таня Рапо и програма „Култура“ на Столичната община. Режисьори са Ема Константинова и Георги Тошев. В Москва филмът бе представен от Българския културен институт и Третяковската галерия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.