Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Заместник-министър Люцканов откри изложба, посветена на Казахстан

Заместник-министър Люцканов откри изложба, посветена на Казахстан

Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов откри изложба, посветена на историята на Казахстан, домакин на която е Държавният културен институт.

“Радвам се да Ви видя тук, изложбата показва колко са древни връзките между двата ни народа“, каза зам-министър Люцканов.

Изложбата е инициирана и реализирана от Посолството на Република Казахстан у нас и по повод навършването на 1150-та годишнина от рождението на Ал-Фараби, “Аристотел на Изтока”, и 175-та годишнина от рождението на Патриарха на казахската литература Абай Кунанбаев.

Посланикът на Казахстан, Темиртай Избастин, благодари на министерството на външните работи и на държавния културен институт към министъра на външните работи за предоставената възможност за организирането на изложбата.

Изложбата ще може да бъде видяна от 03.08.2020г. до 14.08. 2020г. в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.