Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е на 15-о място в света по ръст на цените на жилищата

България е на 15-о място в света по ръст на цените на жилищатаснимка: investor.bg

България е на 15-о място сред 56 страни по ръст на цените на жилищата на годишна база през второто тримесечие в индекса на консултантската компания Knight Frank с повишение от 7,3%.

Страната ни се изкачва с три места спрямо първото тримесечие на тази година, когато заемаше 18-о място.

Китай оглавява индекса за първи път от 2010 г. насам. С повишение на цените на жилищата от 10,9% на годишна основа това е най-ниското равнище, достатъчно за първото място в класацията от първото тримесечие на 2009 г. насам. Десетката се допълва от Малта (годишен ръст на цените от 10,8%), Чехия (9,4%), Люксембург (9,3%), Мексико (9,2%), Унгария (9,2%), Чили (9,1%), Словения (8,4%), Тайван (8,4%) и Португалия (7,8%).

Австралия е на дъното на индекса със спад на цените на жилищата на годишна основа от 7,4% през второто тримесечие, следвана от Финландия с понижение от 2,6% и Италия и Мароко с 0,8%. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.