Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цените на жилищата у нас намаляват с 3% през извънредното положение

Цените на жилищата у нас намаляват с 3% през извънредното положениеснимка: investor.bg

Цените на жилищата у нас намаляват с 3% през последните два месеца на извънредно положение заради усилията за овладяване на разпространението на коронавируса. Най-силно поевтиняват апартаментите във Варна и Бургас, сочат данни на платформата Оцениме.бг.

Във Варна цените на жилищата спадат с почти 6% спрямо периода 13 януари-12 март, а в Бургас е отбелязан спад от 4%, показват данните на платформата.

В същото време цените на апартаментите в София и Пловдив са сравнително стабилни от началото на годината до момента, като регистрираното понижение през последните два месеца е само с 1%. Сред големите градове у нас най-слабо понижение на цените на жилищата е отчетено в Русе – малко над половин процент в сравнение с периода 13 януари-12 март.

В същото време цените на апартаментите в Стара Загора са повлияни най-много от кризата с Covid-19 у нас, като средните обявени цени за продажба в града се понижават със 7%.

Според платформата все още е рано да се предвиди дали ще има следващ по-голям и сериозен спад на цените на жилищата. На този етап продавачите не бързат да смъкват цените. Те нямат спешна нужда да продават и обявените цени са претърпели само леко понижение. Купувачите, от своя страна, не искат да купуват в несигурни времена. Някои от тях се надяват на по-сериозни намаления в цените, които може и да не се случат, пишат авторите на доклада. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.