Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Носенето на скриващо лицето облекло на публични места в Пазарджик е забранено

Носенето на скриващо лицето облекло на публични места в Пазарджик е забраненоснимка: dnevnik.bg

В Пазарджик се забранява носенето на обществени места на облекло и/или аксесоари, които прикриват лицето и пречат за идентификацията му. Промяната в наредбата за обществения ред беше гласувана днес с 39 гласа "за" и 2 "против" от общинските съветници в града, съобщи БТА.

Забраната важи за всички институции и обекти на територията на общината, включително и в случаите на придвижване с пътно превозно средство и не се отнася за личните домове на гражданите и за молитвените домове. Предвидени са изключения при заболяване.

На днешното си заседание общинският съвет гласува налагане на глоба от 300 лв. при нарушение на забраната, а при повторно или всяко следващо - 1000 лв.

При дебатите в залата бе уточнено също, че под "аксесоари", които покриват лицето, се приема всички изделия, включително и пластмасови маски.

Забраната, внесена за гласуване по предложение на кмета на Пазарджик Тодор Попов, влиза в сила в 7-дневен срок от публикуването на документа в сайта на общинския съвет и един местен вестник. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники