Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът: Инвеститорите вече разпознават възможностите на България да предоставя глобални услуги и бизнес процеси

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев

България се разпознава от инвеститорите като място на възможности за предоставяне на глобални услуги и бизнес процеси, а нашите компании постоянно въвеждат най-новите бизнес практики и поддържат високите стандарти и изисквания на всички големи индустриални и бизнес сектори. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на Третата годишна аутсорсинг конференция под наслов „Аутсорсингът – индустрия на акронимите”.
 
Аутсорсинг секторът изпреварва по темпове на развитие всички други отрасли у нас, като през 2014 г. годишният оборот бележи ръст от 13.7% спрямо 2013 г. или 3 на сто от БВП. През първото полугодие на 2015 г. броят на специалистите в аутсорсинг компаниите надвиши 35 хиляди, като до 2020 г. се очаква броят на заетите в сектора да се удвои.
 
„Това е огромно постижение за българските предприемачи, иноватори, компании и млади специалисти, които виждат бъдещето си в България и показва, че успешното сътрудничество между държавата и частния сектор наложи страната ни като предпочитан аутсорсинг партньор за бизнеса. Тези успехи обаче не трябва да слагат край на усилията ни, а напротив – да ни стимулират още по-упорито да продължаваме напред“, подчерта президентът Росен Плевнелиев.
 
„Трябва да се гордеем, че България извървя дълъг път за привличане на компании, които изнасят услуги, процеси и дейности и на центрове за споделени услуги. България беше призната за един от лидерите в световната аутсорсинг индустрия и най-добра аутсорсинг дестинация в Европа“, посочи още държавният глава пред водещите представители на аутсорсинг индустрията у нас.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.