Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Образователната реформа да бъде поставена в центъра на общественото внимание, апелира президентът Росен Плевнелиев

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев

Образователната реформа да бъде поставена в центъра на общественото внимание и всички заедно да поемем отговорност за нея, призова държавният глава Росен Плевнелиев в приветствието си към участниците в Националния учителски събор в столицата.
 
„Българското образование е в преломен момент, реформата е в ход и трябва да реши редица натрупали се проблеми в училищното образование. Възраждането на българското образование трябва да бъде национален приоритет, дългосрочен, надпартиен и стратегически“, заяви президентът пред 12 хиляди учители от цялата страна, кметове, представители на водещите научни институции, които се събраха на национална среща в София.
 
„Най-добрата инвестиция за бъдещето на една държава и народ е в образованието на младите. Време е да започнем да управляваме образованието като инвестиция, да влагаме усилия и средства, но и стриктно да контролираме ефективността и резултатите“, каза държавният глава. Президентът подчерта, че реформата няма как да бъде успешна без усилията на учителите. „Без вашите усилия новият Закон за училищното образование ще остане просто лист хартия и едно добро намерение на Народното събрание“, подчерта Росен Плевнелиев.
 
Държавният глава определи реформата на професионалното дуално образование и обучение като ключ към осъвременяването на образователната система на България.
 
„Учителите сте хората, които в най-голяма степен определяте бъдещето на България. Благословени сте с професията си. Поклон пред вашата мисия за просветена, образована и модерна България“, обърна се президентът към участниците в Националния учителски събор.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.