Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Даниел Митов: НАТО трябва да покаже ясно, че ще защитава всеки един от своите съюзници

Даниел Митовснимка: bgnes.comДаниел Митов

"НАТО трябва да покаже ясно, че ще защитава всеки от съюзниците си и ще компенсира създадените дисбаланси. Нашето настояване е североизточният фланг на НАТО, т.е прибалтийските държави и Полша да бъдат третирани по еднакъв начин с югоизточния, т.е. Черноморския басейн и югоизточната външна граница на НАТО". Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов, предаде репортер на БГНЕС.

На заседание на Министерски съвет бяха одобрени рамковите позиции на страната, които ще бъдат застъпени на срещата на най-високо равнище във Варшава на 8 и 9 юли. Очакванията ни са свързани с по-добрата координация на съюзниците ни в Алианса, по-тясно сътрудничество с ЕС, с адаптацията на НАТО в силно променената среда за сигурност. Взети са решения по конкретни точки и е получено одобрение от министрите и премиера Бойко Борисов. Това заяви от своя страна министърът на отбраната Николай Ненчев. Има завършена позиция и президентът е запознат с нея, добави Ненчев. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники