Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ПП АБВ и партия “Единна Русия” подписаха декларация за взаимодействие

ПП АБВ и партия “Единна Русия” подписаха декларация за взаимодействие

В рамките на посещението на председателя на ПП АБВ и президент на Република България (2002-2012) Георги Първанов и водената от него делегация по повод ХV конгрес на партия “Единна Русия” бе подписана съвместна декларация за взаимодействие между двете партии.

В Декларацията се посочва, че основа за нейното подписване е стремежът за създаване на благоприятна политическа и обществена среда за подкрепа на усилията за укрепване на мира в Европа и света, както и интересите на народите на България и Русия.

Страните по Декларацията се ангажират да полагат всички усилия за насърчаване на процеса на разведряване и укрепване на диалога и доверието, на общоевропейската и регионалната сигурност в Югоизточна Европа, при пълно зачитане на генералната външнополитическа ориентация на България като държава-членка на ЕС и НАТО.

Съгласно Декларацията страните ще работят активно и ще оказват съдействие за по-нататъшно развитие на сътрудничеството между Република България и Руската федерация на взаимно изгодна основа, особено в икономическата сфера, в областта на енергийната политика и подобряване на предприемаческия климат между двете страни. Особено внимание ще бъде поставено върху съхраняването и развитието на духовните ценности и опазването на паметниците на духовното и културно-историческо наследство.

Развитието на междупартийните връзки и конкретните  форми на сътрудничество ще се уточняват в съвместни двугодишни планове.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники