Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът каза „да” на антикорупционния закон на Кунева

Народное собрание Болгарииснимка: bgnes.comНародное собрание Болгарии

130 народни представители подкрепиха на първо четене законопроекта за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, станал известен като Антикорупционния закон на Кунева. Против гласуваха 28 депутати, а 13 се въздържаха, предаде репортер на БГНЕС.

След повече от тричасова дискусия законопроектът бе подкрепен от всички парламентарни групи с изключение на БСП, АБВ и Атака. През септември миналата година той бе отхвърлен от парламента още на първо четене.

След като чу всички изказвания вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева коментира, че във всяко едно от тях е имало по нещо, което заслужава да продължи дебата и да намери най-доброто си решение. „Имаше противоположни изказвания-от това че законът е толкова радикален и драстичен, че е непредсказуем до това, че е повтаря стар текст и е механичен. Това не е наказателен закон, това е административен закон. Това, което прилага законът за отнемане на незаконно придобито имущество е действаща наредба”, каза Кунева.

Тя подчерта, че има държави, които съвсем не са тоталитарни, където такъв закон действа. „Не трябва да се дърпаме от приложението на този закон, а да направим всичко възможно той да работи с подкрепата на парламента и цялото общество. Хората очакват да видят какви ще са резултатите от този закон. Между първо и второ четене няма да има забранени теми и ще обсъдим всичко. Обогатихме закона между първия и втория вариант с хипотези, които животът налага”, обясни още Меглена Кунева. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники