Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Ако народът не ме харесва, да си избере Мони Паси – да налита да пребива руснаци

Бойко Борисовснимка: btvnovinite.bgБойко Борисов

Ако народът не ме харесва, нека си избере някой друг – като Мони Паси – силен, смел, да налита с крилати ракети да пребива руснаци и американци. Но това е несериозно, като го гледаш какъв ястреб е... Така премиерът Борисов – чак в Иран, коментира за пореден път идеята си Черно море да се превърне в демилитаризирана зона, както и някои коментари по темата.

По думите му българският народ е такъв, че може да се сбие с всеки. Правили сме го, обявявали сме война на половината свят, припомни Борисов Втората световна война.

Ако народът иска, пак ще го направим, посочи той и коментира своята визия за Черноморския регион.

Там трябва да пътуват търговски и туристически кораби. България трябва да стане територия, през която минават стоки, газ, транспорт – в такива страни война няма, тях ги пазят.

Ще има и добавена стойност, което означавало пенсии, заплати.

Той уточни, че никой не иска да се режат кораби, но и в момента в Черно море има военно присъствие, въпросът е да не го увеличаваме, защото това са милиарди за кораби, торпеда, хеликоптери – как ще го приеме народът, пита реторично Борисов.

Той потвърди, че е планирал срещи със свои колеги, на които да предложи намаляване на напрежението в Черно море.

Стана ясно, че формулата на Борисов за геополитически баланс в Черно море е Швейцария – общ интерес на всички държави – да е спокойно, мирно и да генерира приходи. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники