Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Под звуците на 101 каба гайди започна Роженският събор

Под звуците на 101 каба гайди започна Роженският съборснимка: bgnes.com

С изпълнение на сборния гайдарски оркестър „101 каба гайди” на емблематичната песен "Излел е Делю Хайдутин" бе открит Националният събор на народното творчество и животновъдство "Рожен - 2016" в местността Рожен в Родопите, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева произнесе кратко слово, по време на което бе освиркана от публиката.  „Благодаря за поканата да съпреживея заедно с вас магията на Родопи планина, магията на събора в Рожен”, каза Цачева.

Съборните сцени са разположени на фона на разгърнатото върху хълмовете българско знаме с площ 7800 кв. метра. В продължение на три дни ще бъдат представени народна музика, обичаи, обредност, словесен фолклор, танци, облекла и носии, както и традиционни български занаяти. Съборът включва национален фолклорен конкурс „Рожен”, етнографски и музейни експозиции, изложение на селскостопанска и горска техника, на млечни и месни продукти, био храни и напитки, народни игри. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники