Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Полша вече е върнала два от ремонтираните двигатели за българските МиГ-29

Полша вече е върнала два от ремонтираните двигатели за българските МиГ-29снимка: bgnes.com

На 8 юли 2016 г. с полет на Военновъздушните сили, в авиобаза “Граф Игнатиево” са били доставени първите два ремонтирани двигателя за изтребителите МиГ-29. Това се посочва в писмен отговор на военния министър Николай Ненчев до депутат от опозицията, предаде репортер на БГНЕС.

На 15 юли в МО са получили информация и, че други два от двигателите вече са отремонтирани. “Понастоящем е започнал ремонта на последните два (5-ти и 6-ти) български двигатели, обект на Споразумението (между България и Полша за ремонт на двигателите на самолетите МиГ-29-бел.ред.), които следва да бъдат доставени на Република България до края на 2016 г.”, посочва Ненчев.

Военният министър припомня още, че на 29 декември 2015 г. на авиобаза “Граф Игнатиев” са били доставени два полски двигателя за изтребителите МиГ-29, които са за временно ползване, за период от 200 летателни часа или 2 години, което настъпи първо. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники