Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов и Путин са обсъдили енергийни въпроси по телефона

Владимир Путин и Бойко БорисовВладимир Путин и Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е обсъдил в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин редица въпроси по двустранното сътрудничество, включително и в областта на енергетиката. Разговорът е бил по инициатива на българската страна, съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Последният път, когато двамата лидери проведоха телефонен разговор, бе на 5 август, отново "по енергийни въпроси", както лаконично съобщиха тогава от Кремъл. В началото на миналия месец Борисов и Путин се споразумяха за засилване на връзките между двете страни в рамките на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Съпредседателите на тази група се срещнаха във Варна на 16 септември на форум, посветен на енергетиката.

В сферата на енергетиката един от най-големите проекти в отношенията между Русия и България е този за нереализирания газопровод "Южен поток". Европейският парламент препоръча на България да се откаже от този проект. В края на 2015 г. той беше замразен, отбелязва ТАСС.

Сътрудничество между Русия и България съществува и в сферата на атомната енергетика, по-специално по модернизацията на АЕЦ "Козлодуй", посочва ТАСС. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники