Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Църквата почита паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец

Иван РильскийИван Рильский

На 19 октомври Църквата почита паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец, небесен закрилник на българския народ, патрон на множество храмове и манастири в България.

Със света литургия в Търговище започват тържествата по повод 80-ата годишнина от построяването на храм "Свети Иван Рилски" и 130 години от рождението на Нюйоркския митрополит Андрей.

Светата литургия ще отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан заедно със свещеници от Варна и Търговищка духовна околия, а честването на двете годишнини ще продължи с откриването на голяма фотоизложба "С пламъка на вярата", посветена на живота и делото на митрополит Андрей Нюйоркски, като ще завърши с тържествен концерт и награждаване на дарителите на храма, обясни ставрофорен иконом Славчо Проданов и допълни:

Негово Високопреосвещенство Нюйорският митрополит Андрей има дан и свалянето на схизмата, т.е. от автономна църква Българската православни църква да има патриарх и да бъде автокефална църква. Той основава задграничните ни църкви в САЩ, Канада и Австралия, в които той събира българите. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.