Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Български лауреат на престижната литературна премия „Златно перо на Русия

Български лауреат на престижната литературна премия „Златно перо на Русия

На 28 октомври 2016 г., в Москва, в Централния дом на литераторите, се проведе церемония по награждаване на лауреатите на престижния международен конкурс „Национална литературна премия „Златно перо на Русия 2016“. Участие в тазгодишния конкурс взеха представители от 72 страни, които творят на руски език.
 
Сребърен лауреат в номинация „Приказка“ стана 22 годишната Галина Костова от Стара Загора с произведението си „Прозорецът на моите съкровени мечти“.
 
От името на българския лауреат наградата получи аташето по култура в Посолството на Република България в Москва г-жа Кристина Дражева, която прочете приветствено слово към учредителите, участниците и лауреатите на литературния конкурс от името на Извънредния и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация г-н Бойко Коцев.
 
Представители от България редовно участват и печелят престижното отличие в различните категории. Тази година над 70 000 творби бяха разгледани от прецизно жури от писатели от различни страни. Химнът на националната премия „Златно перо на Русия“, който прозвуча и на тазгодишната церемония, е в изпълнение на обичания в България и Русия певец Бисер Киров.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники