Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът прие оставката на кабинета "Борисов"

Бойко Борисовснимка: dnevnik.bgБойко Борисов

"За" оставката на Министерския съвет гласуваха 218 народни представители. Нямаше депутати "против", а двама депутати от ГЕРБ гласуваха "въздържал се".

Министерски съвет ще осигури приемственост в управлението на Република България и ще продължи да изпълнява функциите си до избиране на ново правителство, каза Борисов.

Честито на победителите. Категорична победа в неделя, повтори отново той и отбеляза, че не си спомня толкова честни избори. Борисов неколкократно даде да се разбере, че няма да допусне представители на ГЕРБ да влязат в служебно правителство и, че то трябва да бъде сформирано от новия президент Румен Радев.

„Има партия по-силна от нас на тези избори. Много се опитват да ме уязвят – че съм бил диктатор, султан, но управлението се дава от народа. Моята убеденост е, че щом народът е разубеден, незабавно трябва да се оттеглим, каза още премиерът в оставка. За българите вече имаме нов президент”, допълни той и пожела успех на Румен Радев и Илияна Йотова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.