Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цветан Цветанов се срещна с председателя на Комисията по външната политика на Върховната Рада на Украйна Ганна Гопко

Цветан Цветанов се срещна с председателя на Комисията по външната политика на Върховната Рада на Украйна Ганна Гопко

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на Комисията по външната политика на Върховната Рада на Украйна Ганна Гопко.

В срещата участваха и депутата от външната комисия на украинския парламент Светлана Залишчук и Н. Пр. Микола Балтажи.

По време на разговора бяха обсъдени двустранните българо-украински отношения. Цветанов и Гопко оцениха високо разменените визити през 2016 година на българския президент Росен Плевнелиев в Украйна и на украинския му колега Петро Порошенко в България. Бяха отбелязани и посещенията на зам.-председателя на Върховната Рада Оксана Сироед на 01.02.2015 година в София във връзка с участие в поклонението пред тленните останки на първия демократично избран президент на България д-р Жельо Желев, както и визитата в Киев на зам.-председателя на Народното събрание Димитър Главчев в края на месец февруари, по време на която той участва в отбелязването на първата годишнина от събитията на Майдана. Председателят на ПГ на ГЕРБ и председателят на външната комисия на Върховната Рада се обединиха около извода, че добрите партньорски отношения между България и Украйна ще продължат и занапред.

Като председател на парламентарната комисия по външна политика на Украйна Ганна Гопко акцентира върху мястото на Украйна в обединена Европа. От своя страна, Цветан Цветанов увери Гопко, че страната ни подкрепя европейска интеграция на Украйна. Като пример той посочи, че българският парламент бе сред първите в Европа, който ратифицира Споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС на 24.07.2014 година. Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че Украйна е приятел и партньор на нашата страна и изказа увереност, че България ще продължи да подпомага успешната европейска интеграция на Киев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники