Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Благотворителна среща в посолството на България в Москва

Благотворителна среща в посолството на България в Москва

Традиционната коледна благотворителна среща, която се организира за поредна 17-та година съвместно с българския бизнес, се проведе на 13 декември 2016г. в посолството на Република България в Москва. На нея присъстваха служителите на българското посолство, Българския културен институт, представители на български и руски фирми, на българската диаспора, студенти и приятели на България.

“Щастлив съм, че през всичките тези години ние затвърдихме нашето искрено желание  да бъдем полезни на хората, изпаднали в нужда, да бъдем съпричастни на родолюбивата кауза за утвърждаване на българщината, българските традиции, език и култура далеч от Родината,“ отбеляза посланик Бойко Коцев в приветственото си слово към гостите.

Всяка година част от събраните средства се даряват на двете български училища в Москва за подобряване на училищните условия и подпомагане на учебния процес. Благодарение на събраните суми, тази година беше учреден Фонд за подпомагане на български граждани, изпаднали в тежка хуманитарна ситуация на територията на Русия. Сред каузите, които ще бъдат подпомогнати през следващата година, са подкрепа за детския онкологичен център „Дима Рогачев“ в Москва, за нуждаещи се многодетни руски семейства, както и за животоспасяващо лечение на две болни деца. Благотворителните инициативи ще бъдат осъществени съвместно със Святопатриаршия Данилов манастир и храма „Свети Спиридон“ в Некрасовски поселок в Московска област.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови