Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цветан Цветанов: Този парламент не е в състояние да излъчи ново правителство

Цветан Цветановснимка: bgnes.comЦветан Цветанов

Този парламент не е в състояние да излъчи ново правителство, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с РБ и ПФ, на която трябваше да обсъдят програма за правителство с мандата на Реформаторския блок.

Има определени различия, по които не може да стигнем до консенсус. От тази гледна точка, съобразявайки се с обществените нагласи за предсрочни парламентарни избори, можем да кажем, че не сме в състояние в 43-парламент да стигнем до принципно съгласие по секторни политики.

Найден Зеленогорски от Реформаторския блок допълни:

В 6-7 дни поработихме доста здраво и доста сериозно. Всеки имаше своите важни теми, по които държеше да постигнем единство, да постигнем златно сечение. Очевидно е, че това не се получи. Нашите теми бяха ефективна съдебна реформа, Антикорупционния закон и то по начина, по който сме го внесли ние, за да бъде достатъчно категоричен. За нас е очевидно, че в рамките на този парламент ние не можем да постигнем ефективно целите си. Уверявам ви обаче, че положихме всички усилия.

Валери Симеонов също увери, че са били "положени максимални усилия". / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови