Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Бъчварова нареди засилване на охраната на местата, където се събират много хора

Румяна Бычвароваснимка: memoriabg.comРумяна Бычварова

Въпреки липсата на реална заплаха за терористични действия министърът на вътрешните работи в оставка нареди засилване на граничния контрол и охраната на мероприятия, свързани с коледните и новогодишните празници, места, посещавани от големи групи от хора, търговски центрове, коледни базари, концерти и чествания. Мерките се отнасят и за обекти от националната транспортна инфраструктура като метростанции, спирки, ЖП и автогари и летища, както и дипломатически представителства на държавите от международната антититерористична коалиция.

Румяна Бъчварова съобщи мерките на брифинг след заседанието на консултативната група по противодействие на тероризма към Съвета на сигурността, предаде "Фокус". Мерките са в отговор на убийството на руския посланик в Турция и а таката срещу коледен базар в Берлин.

Министърът в оставка допълни, че МВР няма данни за настроения на крайно десни и националистически организации за извършване на ответни действия, насочени към ислямски религиозни обекти, бежански центрове или отделни представители на българската мюсюлманска общност и чужди граждани.

Румяна Бъчварова специално подчерта, че не са постъпили данни за планиране, организиране и осъществяване на терористично нападение на територията на страната. "През последните седмици в Националния контратерористичен център е постъпвала информация за евентуално преминаване на членове на терористични организации, опитващи се да достигнат до страни от Западна Европа, включително и през територията на България", допълни министърът в оставка. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.