Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Росен Плевнелиев: Няма да назначавам служебно правителство

Росен Плевнелиев: Няма да назначавам служебно правителствоснимка: bnr.bg

Президентът Росен Плевнелиев в официално изявление обяви, че няма да назначава служебно правителство и предостави това право на новоизбрания президент Румен Радев.

Държавният глава уточни, че правото да назначи и да разпусне служебно правителство е на новоизбрания президент Радев:

За да няма спекулации, че искам да удължа мандата на кабинета в оставка, казвам, че в който и момент Румен Радев дойде при мен със състав на служебно правителство, аз ще го разпиша.

До последния момент се надявах, че парламентарно представените политически сили ще намерят устойчива формула за съставяне на правителство, каза още Плевнелиев и уточни: Не защото не мога да направя служебно правителство, напротив, имам опит, ще го направя за дни. И не защото бягам от отговорност, напротив, никога не съм го правил. И не, защото се опитвам да сглобя някаква странна коалиция, и това никога не съм си позволил да направя. Не, единствената цел е, че в моята работа и отговорност на най-висшия пост в държавата, аз нося отговорност за всеки един от вас. Аз нося отговорност за България. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.