Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Русия и Саудитска Арабия разпространяват лъжи за България в социалните медии, заяви Жозеф Дол

Жозеф Доль и Цветан ЦветановЖозеф Доль и Цветан Цветанов

България е атакувана от външни сили, по-точно от Русия и Саудитска Арабия. Те разпространяват лъжи чрез интернет. Европа не спира нищо за България. Работата по програмите продължава и пари не са спрени. Това заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, съобщиха от Европейския парламент.

Думите му дойдоха в отговор на обвиненията на БСП, че има риск от спиране на европейски средства по оперативни програми. От своя страна управляващите от ГЕРБ, които са част от ЕНП, отговориха, че левицата се опитва да внесе смут в обществото с фалшиви новини.

Дол добави, че в социалните мрежи се разпространяват много лъжи, и призова хората да внимават на какво да вярват. По думите му социалните медии са тотално манипулирани отвън, а фалшивите новини предизвикват опровергаване и губене на енергия, без да се намират решения.

Председателят на ЕНП се срещна в Брюксел със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Двамата са разговаряли за политическата обстановка в България и Европа, предстоящите избори в няколко европейски страни и борбата с фалшивите новини.

"Изборите не трябва да се основават на лъжи. Имам пълно доверие в ГЕРБ и искам пълна мобилизация на всички нива, за да се работи за доброто на българите", каза още Дол. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники