Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кабинетът отпусна първи 9.63 млн. лева по договора за двигатели за МиГ-29

Кабинетът отпусна първи 9.63 млн. лева по договора за двигатели за МиГ-29снимка: dnevnik.bg

Кабинетът в оставка одобри допълнителни разходи в размер на 9.63 милиона лева по бюджета на Министерството на отбраната по проекта за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29, съобщи правителствената информационна служба. Общо за финансирането на проекта, чийто времеви обхват е 2016-2017 година, в централния бюджет са заложени 30.52 млн. лева.

С парите ще се купят десет двигателя за изтребителите, като четири от тях ще са нови, а шест с удължен ресурс след ремонт. Според подписан през ноември договор първите реактивни мотори трябва да бъдат доставени до 30 април 2017 г., а следващите ще идват по двойки всеки следващ месец.

Преди малко повече от година беше окончателно финализиран и договорът за ремонт на шест двигателя за МиГ-29 с Полша. Контрактът е за 6.138 млн. евро, моторите вече са доставени, но в момента заради него е повдигнато обвинение срещу военния министър Николай Ненчев.

През ноември премиерът Борисов обяви, че до края на следващата година ВВС ще имат 16 изправни самолета МиГ-29. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники