Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Победителите от вота в чужбина: ГЕРБ и ДОСТ

Победителите от вота в чужбина: ГЕРБ и ДОСТ

ГЕРБ е победител и при гласуването в чужбина. Партията на Борисов е спечелила 24,45% от вота на сънародниците ни в чужбина. Това показва резултатът от 100% обработени протоколи от гласуването за да граници, публикуван на сайта на ЦИК.

БСП е изместена от второто място от обединението на Лютви Местан ДОСТ, за което са гласували 17,49% от българите в чужбина.

Трети остават социалистите с 12,54%, а малко след тях е ДПС с 12,05 на сто.

Пета сила в чужбина остава коалицията "Да, България" с 10,19% от вота на сънародниците ни. След тях са Обединените патриоти със 7,11%.

"Нова република" получава подкрепата на 3,85 на сто от гласувалите в чужбина, а "РБ – Глас Народен" и "Воля" са на дъното със съответно 2,83% и 2,21%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.