Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Канада отменя визите за някои българи и румънци от 1 май

Канада отменя визите за някои българи и румънци от 1 май

От 1 май 2017 гражданите на България, които отговарят на изискванията, ще могат да подават молба за електронно разрешително за пътуване (eTA) вместо виза, съобщиха от посолството на Канада за Румъния, България и Молдова.

Новите правила влизат в сила в 16.00 часа българско време.

Това е първата фаза от отпадането на визовия режим и тя засяга българите, които са имали канадска виза в последните 10 години или които в момента притежават валидна неимигрантска виза за САЩ.

Визите за всички български граждани ще отпаднат окончателно на 1 декември 2017 г. Дотогава те ще се нуждаят от виза, ако влизат за първи път или повторно в Канада с кола, автобус, влак или кораб, включително и пътнически кораб.

"Канада цени особено много партньорството си с България", каза г-н Кевин Хамилтън, посланик на Канада в България. "Опростяването на процедурите за пътуване насърчава по-доброто разбиране и създава повече възможности за засилване на нашите жизненоважни междучовешки, бизнес и туристически връзки."

От 1 декември нататък всички български и румънски граждани вече няма да се нуждаят от виза, за да пътуват до Канада по въздух, суша или море, за престой до шест месеца. Все пак, подобно на други освободени от визови изисквания туристи, те ще се нуждаят от eTA, за да се качат на полет за Канада. Допълнителна информация ще бъде предоставена на уеб сайта на Министерството на имиграцията, бежанците и гражданството на Канада през ноември 2017 г. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.