Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с дипломат №1 на Евросъюза Федерика Могерини

Екатерина Захариева и Федерика МогериниЕкатерина Захариева и Федерика Могерини

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна днес в Брюксел с Върховния представител за външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини, с комисаря по разширяването Йоханес Хан и с външните министри на Обединеното кралство Борис Джонсън и на Ирландия Чарлз Фланаган.

Захариева и Могерини обсъдиха актуални въпроси от международния дневен ред, включително ситуацията в Украйна и в Република Македония. Двете бяха единодушни, че Европейският съюз трябва да бъде единен в посланията си към всички политически фактори в Скопие за преодоляване на политическата криза в съгласие с действащата конституционна процедура.

По време на срещата Захариева запозна Могерини с хода на подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Българската страна получи уверения, че Европейската служба за външно действие ще работи в тясно сътрудничество с българските институции по време на Председателството.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.