Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангел Джамбазки: Заплахата за България е поведението на Реджеп Ердоган

Ангел Джамбазкиснимка: btvnovinite.bgАнгел Джамбазки

Пряката и непосредствена заплаха за политическия живот, обществения мир, териториалната цялост и независимостта на България е поведението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV eвродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Има влияние през три политически партии, през Дианета, който е превзел напълно българското Главно мюфтийство, и през геополитически фактори”, посочи Джамбазки. По думите му в момента Ердоган води война с почти всички околни държави.

Джамбазки обяви, че не е изненадан от думите на руския президент Владимир Путин за кирилицата.

Според него Русия изпраща сигнали в подкрепа на загубилите властта в Македония. „Македонизмът има своите исторически основания от Кремъл, там винаги е получавал подкрепа”, уточни той.

„Виждам геополитическо намерение и ясно изразено отношение. Навсякъде по периферията и по границите на бившия социалистически блок има замразени конфликти. Това също е ясно изразено поведение на руската дипломация”, подчерта евродепутатът.

По думите му в момента обществото в Македония е настръхнало, а с помощта на влияние от изток се създава силно напрежение срещу управлението. „Най-новата и най-силната албанска партия в Македония –Беса, е силно религиозна и подкрепена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган”, заяви още Ангел Джамбазки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники