Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Доклад на БОРКОР: Много органи срещу корупцията и нито един за високите етажи

Доклад на БОРКОР: Много органи срещу корупцията и нито един за високите етажи

В България липсва институция с ясен ангажимент към разследване на корупцията по високите етажи, което е основна препоръка на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка, неизпълнена от 2007 г. Тази констатация е направена в анализ на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР.

Докладът е изготвен в началото на май и е изпратен на премиера Бойко Борисов, на външния министър и отговарящ за правосъдието Екатерина Захариева, на министъра на правосъдието Цецка Цачева и на президента Румен Радев.

Докладът анализира стратегиите за борба с корупцията на всички нива в различните държави в ЕС и установява, че изградените в България органи по превенция, противодействие и борба с корупцията не съответстват в пълна степен на международните стандарти:

Липса на капацитет и координация на органите срещу корупцията, размити отговорности, "недостатъчно независими" - това посочват анализаторите на БОРКОР в доклада, озаглавен "Анализ на органите по превенция и противодействие на корупцията в Република България". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.