Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руски кадети пътуват до Стамболийски за снимки пред „Малката Шипка”

Руски кадети пътуват до Стамболийски за снимки пред „Малката Шипка”снимка: dariknews.bg

Руски кадети пристигнаха днес в Стамболийски, за да видят умаленото копие на паметника Шипка, който е изграден на един от входовете на града.

„Малката Шипка”, както бе наречен паметникът още със създаването му, е една от многобройните нови придобивки, които жителите на общината имат от началото на управлението на кмета Георги Мараджиев, а самият той определя паметника като малък сувенир от голямата история на България.

В града специално пристигнаха трима кадети от Русия и техен преподавател, който сподели, че младежите са спечелили екскурзия до нашата страна като награда от литературен конкурс на тема „Освобождението на България”. Стамболийски не е бил в маршрута на екскурзията, но от своя гид руснаците разбрали за „Малката Шипка” и сами поискали да я видят и да се снимат тук за спомен. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.