Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Главният прокурор Сотир Цацаров е на посещение в Азербайджан по покана на колегата си Закир Гаралов

Сотир Цацаров и Ильхам АлиевСотир Цацаров и Ильхам Алиев

Главният прокурор Сотир Цацаров е на двудневно работно посещение в Азербайджан по покана на колегата си Закир Гаралов. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Взаимодействието по дела за правна помощ, усъвършенстването на електронните услуги, натовареността, атестирането и повишението на прокурори бяха сред темите на разговорите.

Посещението е в рамките на подписаното едноодишно Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на България и Азербайджан.

"Правомощията на прокуратурата се простират до вратите на съда", заяви Сотир Цацаров. Според него, мястото на прокуратурата е в съдебната власт, тъй като тя защитава обществения интерес.

Г-н Закиров от своя страна представи системата за атестации на прокурорите в Азербайджан. Ежегодно се провеждат тестови изпити на всички прокурори,резултатите от които се обработват в момента и веднага се предоставя резултатът. По този начин прокурорите са в течение както на законодателните промени, така и на съдебната практика.

В рамките на визитата се провеждат срещи с министъра на правосъдието и с председателя на Върховния съд на Азербайджан-г-н Рамиз Рзаев и г-н Фикрат Маммадов.

По време на посещението беше осъществена среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Алиев поздрави премиера на България г-н Бойко Борисов по случай личния му празник. Пред Цацаров той изказа благодарност за добрите отношения с България и представи институционалните промени,които се въвеждат в Азербайджан. Сред тях са повишаване на квалификацията на служителите в държавната администрация и в правоохранителните органи. Той заяви,че най-важно е създаването на добри условия за работа, за да може държавата да има изисквания към магистратите и служителите за качествен труд.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.