Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българското посолство в РФ ще подпомогне усилията за разпространяване на добротата по света

Българското посолство в РФ ще подпомогне усилията за разпространяване на добротата по света

Посланикът на България Бойко Коцев прие представители на „Международната Академия за Доброта“ (МАД), която създава и поставя по целия свят паметник - символ на добротата, наречен "Глухарче". На срещата участваха президента на МАД скулптура Григорий Потоцкий и неговия екип – Аркадий Пекаревски, визепрезидент и ръководител на проекта, прессекретар и мениджър Марина Золотова и Любов Стройнова, асистент на Г. Потоцкий.

Скулптурата представлява сфера от отпечатъци на длани, символизираща планетата Земя. По своята същност „Глухарчето“ е отражение на уязвимостта, каквато е концепцията за доброта, любов и приятелство. Идеята е, че всяка тичинка на глухарчето е разтворена за поздрав длан, с око в центъра, като символ на отворено сърце. Листенцата са като устни, на една от които е кацнала тичинка в образа на длан. Вятърът раздухва семената на глухарчето и те се разпръскват в различни посоки на света, давайки нови кълнове и сеейки доброта. Това е и идеята на МАД - "да разпространи доброто по света." До момента този символ на добротата е поставен в Германия, Швейцария, Австрия, Русия, Франция, Гърция, Латвия, Естония, Мексико, Еквадор е др.

На срещата бе отправено предложение за поставянето на паметника -символ „Глухарче“ и в България.

Екипът на МАД е избрал като място за реализиране на проекта „Летище София“.

Посланик Коцев подкрепи идеята и подчерта че, българското посолство ще подпомогне усилията за разпространяване на добротата по света.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники