Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев и Владимир Путин размениха поздравителни адреси по случай 25 години от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между България и Русия

Румен Радев и Владимир Путин размениха поздравителни адреси по случай 25 години от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между България и Русия

Българо-руските отношения имат богати традиции, стабилна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка близост и приятелските отношения между нашите народи. Това пише в поздравителен адрес до президента на Руската Федерация Владимир Путин държавният глава Румен Радев. Двамата президенти размениха поздравителни адреси по повод навършването на двадесет и пет години от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между Република България и Руската федерация.

„Убеден съм, че утвърденото уважение към разпоредбите на Договора, е стабилна основа за възходящото развитие на българо-руските отношения в условията на новите геополитически и икономически предизвикателства, в интерес на мира и благоденствието в Европа и света“, пише още президентът Румен Радев до руския си колега. Българският държавен глава потвърждава поканата към президента Владимир Путин да посети страната ни през 2018 г. във връзка с отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

В писмото си до Румен Радев Владимир Путин оценява високо приноса на Договора към създаването на условия за увеличаване на обема на взаимната търговия и инвестиции между България и Русия, както и за активизирането на сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и други сфери. “Руско-българските отношения имат дълга и богата история. Независимо от позитивните резултати, постигнати през изминалия четвърт век, в отношенията между нашите страни се запазва значим незадействан потенциал”, пише още руският президент.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники