Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Холандия е против присъединяването на България и Румъния към Шенген

Холандия е против присъединяването на България и Румъния към Шенген

Холандия се противопоставя на присъединяването на Румъния и България към Шенген въпреки думите на Юнкер, пише днес в. "Ромъния либера", цитирайки изявление на холандския премиер Марк Рюте.

"Юнкер е романтик", коментира ръководителят на холандското правителство по повод речта на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в сряда. "Мисля, че когато някой има видения, трябва да се консултира с лекар", отбеляза още Рюте, цитиран от БТА.

На въпрос за предложението на Юнкер за незабавно приемане на Румъния и България в Шенген холандският премиер отговори: "Не сега. Противопоставяме се. Има твърде много опасения за контрола на границите и корупцията".

В. "Зиарул финанчиар" от своя страна коментира, че "най-важната страна в ЕС не ни иска в Шенген и не е единствената". Изданието цитира изявление на германския вътрешен министър Томас де Мезиер, който казва, че "има още дълъг път до присъединяването на Румъния и България към Шенген". / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.