Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Илияна Йотова: Посочвайки Русия като заплаха за България, МС копира чужди текстове

Илияна Йотоваснимка: btvnovinite.bgИлияна Йотова

Посочвайки Русия като заплаха за националната ни сигурност, последния доклад на Министерския съвет буквално цитира международни текстове, несъобразени със ситуацията у нас. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Темата за Русия наистина присъства в този доклад, но мога да ви кажа, че и в качеството си на евродепутат много пъти съм чела това становище за Русия, което влиза в официалните комюникета от срещите на върха на НАТО. Това е буквално преписан и преведен текст. Той не е съобразен с условията в България, това го гарантирам. Това е един текст, който присъства във всички европейски документи, просто е пренесен в този доклад“, каза тя.

„В доклада обаче не видях много други неща, които би трябвало да са на дневен ред – темата за миграцията е мината мимоходом, за заплахите, за прогнозите в това отношение, за предстоящата реформа за убежищата, къде ще бъде позиционирана България, има ли заплахи за нея като външна граница“, продължи Йотова.

„Една от най-големите грешки на този доклад е неговата анонимност“, каза още тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.