Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Каракачанов иска промяна на изречението от доклада, че Русия е опасна за националната сигурност на България

Красимир Каракачановснимка: btvnovinite.bgКрасимир Каракачанов

„Текстът в доклада трябва да се редактира”, смята военният министър по повод доклада, който раздели отново парламента. В него е посочено, че Русия е непосредствена заплаха за националната ни сигурност”, заяви пред Би Ти Ви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Истината е, че напрежението между НАТО и Русия съществува заради Украйна и Крим. Аз смятам, че до военен конфликт между тях няма да се стигне, защото всички говорят за преговори и, че това е приоритетния подход”, добави още Каракачанов.

"България трябва да води балансирана политика към Русия. Проблеми има, но непосредствена опасност няма", добави вицепремиерът.

„80% от авиацията ни стои или консервирана, или неремонтирана, а ние искаме да купуваме нови самолети. Когато имаш достатъчно изтребители, които можеш да ремонтираш, но ги държиш в хангарите – каква е логиката? Ние трябва да обърнем внимание и на това, двата процеса трябва да вървят паралелно”, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод спора между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев за закупуването на нови самолети.

„В момента трябва да възстановим способностите на сега съществуващите самолети МИГ 29, бомбардировъчната ни авиация. Има достатъчно самолети, които стоят на земята, а ние водим спорове колко нови милиарди да похарчим, за да купим половин ескадрила нови самолети“, заяви министърът на отбраната.

Той бе категоричен, че сме имали достатъчно възможности с по-малко средства да ремонтираме наличните ни самолети в изтребителната, бомбардировъчната ни авиация, които трябва да се ремонтират в нашите предприятия. От утре започват разговорите с руската страна, които идват официално в София, посочи Каракачанов.

Моето намерение е разговорите с РСК-МИГ да се водят без посредници. За руската страна не е проблем да няма посредници, изтъкна той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники