Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът одобри годишния доклад за националната сигурност на България за 2016 г.

Парламентът одобри годишния доклад за националната сигурност на България за 2016 г.снимка: btvnovinite.bg

Годишният доклад за състоянието на националната сигурност на България през 2016 г. бе приет от парламента със 104 гласа и 96 против.

Документът определя като основен риск пред националната сигурност заплахата от терористични актове.

Докладът съдържа оценка на рисковете и заплахите за националната сигурност на България в различни области. Направен е извод, че общата престъпност намалява спрямо 2015 г., като се увеличава разкриваемостта.

Регистрираните престъпления през 2016 г. са 103 773, което е намаление с около 7,4% спрямо 2015 г. Разкрити са 49 460 престъпления, като нивото на разкриваемост се е увеличило с 8,8 пункта спрямо 2015 г.

В доклада се посочва още, че „действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват основната цел за единна, свободна и мирна Европа”.

Според документа влошаването на отношенията на Руската федерация с НАТО и ЕС поставя пред сериозни изпитания изградената европейска архитектура за сигурност. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.