Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Синдикатите се стягат за протест, ако минималната заплата не стане 530 лв.

Синдикатите се стягат за протест, ако минималната заплата не стане 530 лв.снимка: nova.bg

Синдикатите стягат редиците си за протест, ако минимална работна заплата не стане поне 530 лв. и разходите за заплати в бюджета не се увеличат с 13 % през следващата година.

Планът на финансовото министерство е минималният доход догодина да е 510 лв.

КНСБ и КТ „Подкрепа“ ще обявят най-късно утре дали в страната ще започнат масови протести, съобщиха техните лидери по "Нова телевизия". Димитър Манолов от "Подкрепа" уточни, че причината "са глупостите, които правят работодателските организации". Пламен Димитров от КНСБ допълни, че основният аргумент са ниските заплати и масово забавяне на изплащането им. Той поясни, че според проучване на синдиката сред неговите членове от 19 000 души, около половината са за това да има протест. Според него, ако нещо не се промени, хората ще излязат на улицата и без синдикатите.

Членовете на "Подкрепа" настояват протестите да са под прозорците на работодателските организации, а не пред министерствата. Има и по-радикални идеи – протестите да са пред домовете на ръководителите на работодателски организации, каза Манолов.

Синдикатите изчисляват, че за да се повишат заплатите на учителите, а и на останалите служители в държавния сектор средно с 13% ще са нужни 920 млн. лв.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.