Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посланикът на Туркменистан в Русия става и специален пратеник в България

Посланикът на Туркменистан в Русия става и специален пратеник в България

Посланикът на Туркменистан в Русия Батир Ниязлиев е назначен за специален пратеник на страната и в България. Той е назначен на поста с указ на президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов.

От пресцентъра на държавния глава уточняват, че страната няма постоянно посолство в България и заради това се налага определянето на специален пратеник. Припомня се и посещението на премиера Бойко Борисов в столицата Ашхабад през 2015 г., когато двете страни се договорили Туркменистан да има свой дипломат в България.

Страната ни също няма функциониращо посолство в Ашхабад. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Туркменистан, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на България в Казахстан. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.