Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ген. Павел: НАТО ще продължи да подкрепя България

Ген. Павел: НАТО ще продължи да подкрепя Българияснимка: bgnes.com

НАТО ще продължи да подкрепя България по същия начин, по който България подкрепя НАТО. Това каза председателят на Военния комитет на НАТО генерал Петр Павел, който е на официално посещение в нашата страна, предаде репортер на БГНЕС.

Председателят на най-висшия военен орган на Алианса посочи, че причината за неговото посещение е от една страна да получи повече подробности за обстановката по сигурността в този регион. „Да обсъдим съвременните заплахи, пред които всички ние сме изправени и кои са начините, по които можем да им противостоим. Но също така и да изразя благодарност за приноса, който вашата държава дава на НАТО към регионалната сигурност и към сигурността в глобален мащаб“, посочи той. Генерал Петр Павел увери, че приносът на нашата страна към дейностите, мисиите, операциите на НАТО получава много висока оценка.

„Искам да отбележа постиженията на България за увеличаване на стабилността в този регион, посредством сътрудничество с различните структури на държавите от региона. В голям интерес за НАТО е да бъде стабилен регионът на Балканите и това е в интерес и на съюзниците, и на населението на държавите от НАТО“, каза той. Генералът заяви и че НАТО отделя внимание на обстановката по сигурността в региона на Черно море.

В рамките на посещението си той първо се срещна с началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов генерал Павел беше награден с почетен знак „Св. Георги“ I степен за офицери.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.