Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ВЪОРЪЖЕНА НАЦИЯ: Над 124 000 души у нас с оръжия без да са ловци

ВЪОРЪЖЕНА НАЦИЯ: Над 124 000 души у нас с оръжия без да са ловци

„Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение на разрешителните за оръжие. Имаше стотици разрешителни с изтекъл срок.

Общият брой на оръжията в страната с разрешително е над 340 000. Над 124 000 се държат от физически лица за самоотбрана, като сред тях няма регистрирани ловци”, заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-главният прокурор Ася Петрова.

По думите й обаче липсва единен електронен регистър на разрешителните. А това възпрепятствало работата на МВР по контрол на лицата, притежатели на оръжие.

6191 броя огнестрелни оръжия и боеприпаси с отнети разрешения за съхранение, носене и употреба са били иззети от полицията за периода март – септември тази година в хода на мащабна проверка за валидността на документите, съобщиха от държавното обвинение.

За посочения период, след намесата на ВАП, постановените откази за издаване на разрешения за придобиване на огнестрелно оръжие и боеприпаси са 144 бр. Издадените откази за подновяване на разрешенията за дейности с огнестрелно оръжие и боеприпаси са 176 бр.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.