Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Близо половината от българите смятат 2017 г. за добра година за България

Близо половината от българите смятат 2017 г. за добра година за Българияснимка: arhivatora.com

Близо половината от българите (47%) смятат, че 2017 г. е добра година за България, 58% са на мнение, че отминаващата година е била добра за тях в личен план.

Това показва проучване на изследователски център „Тренд“, посветено на предстоящите коледни и новогодишни празници. Анкетата с 1003 пълнолетни български граждани по метода „лице в лице“ е направена между 1 и 10 декември, обясниха от центъра.

Според социолозите доминират положителните оценки на българите за изтичащата 2017 година.

89% ще празнуват Коледа, сред тези които казват, че няма да празнуват са основно представители на религиозните малцинства, посочват анкетираните.

За 30% от хората Коледа е по-важен празник от Нова година, но близо половината (47%) смятат, че двата празника са еднакво важни.

78% спазват традициите на Бъдни вечер, но само 12% спазват коледните пости, като сред тях преобладават хората над 60 години.

70% от българите ще купуват подаръци за предстоящите празници, като за целта най-голям процент (33%) от хората ще отделят до 50 лева.

Само 1% от българите ще празнуват Коледа в чужбина, а 84% ще бъдат в населеното място, в което живеят.

12% ще посрещнат новата година в дома на близки, роднини или приятели, а близо две трети (64%) ще празнуват вкъщи.

7% от българите ще прекарат новогодишната нощ в заведение в града, в който живеят, а 3% в заведение в друг град в България. Общо 2% ще бъдат в чужбина – при близки или на почивка.

Малко над половината (53%) от всички български граждани ще отделят до 150 лева за посрещането на предстоящите коледни и новогодишни празници.

Здравето е най-често посочваното пожелание от българите за предстоящата година, следвано от парите и късмета. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники