Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Ирландия единодушни - Европа трябва да е обединена и цялостна

България и Ирландия единодушни - Европа трябва да е обединена и цялостна

България и Ирландия са на едно мнение, че Европа трябва да е обединена, стабилна и цялостна. Това декларираха след срещата си в София премиерите на двете страни Бойко Борисов и Лео Варадкар, който е на работно посещение у нас.

Борисов запозна госта си с един от основните приоритети на Българското европредседателство - даването на европейска перспектива пред страните от Западните Балкани:
Всеки един премиер, канцлер, президент, който участва на Съвета, е изключително важен, когато поставяме темата за Западните Балкани по инфраструктурните проекти, кохезията, присъединяването. Разбира се, те пък очакват от нас да се направи така, че при Брекзита да даде възможност, виждате, на гражданите, които населяват Острова, да го минем и това тежко изпитание по-добре за тях.

От своя страна премиерът на Ирландия смята, че България ще се справи много добре с отговорностите по Европредседателството. Варадкар поддържа приемането на държавите от Западните Балкани в Европейския съюз. Той обаче изрази опасенията си от Брекзит и отражението на процеса върху страната му. Ирландия иска да се запазят най-добрите отношения между Европейския съюз и Обединеното кралство. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.