Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Австрия подкрепи България за ОИСР и Шенген

Австрия подкрепи България за ОИСР и Шенген

„Подкрепяме напълно влизането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и Шенген”, каза федералният министър за Европа, интеграция и външни работи на Австрия д-р Карин Кнайсл пред заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи на България Екатерина Захариева. Кнайсл е на еднодневно посещение у нас.

„България допринесе за овладяване на бежанската вълна през 2015-2016 г. и заслужава поздравления за това - допълни Кнайсл. - Предвид успеха ви тогава, Австрия ви подкрепя изцяло за Шенген. Мисля, че дори и онези държави членки, които са скептични за приемането ви в Шенген, започват да променят мнението си.”

Министър Захариева благодари на госта си и подчерта, че Австрия традиционно е сред най-близките ни партньори в Европа, като ни е подкрепяла тясно още по пътя ни към ЕС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.