Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Днес е денят за почит към жертвите на комунизма

Днес е денят за почит към жертвите на комунизмаснимка: bgnes.com

Днес е денят за почит към жертвите на комунизма. На този ден са произнесени наведнъж най-много смъртни присъди над политици от т.нар. народен съд. Денят се отбелязва от 2011 година.

Председателят на парламента Цвета Караянчеа ще присъства на възпоменателната церемония в 11 ч. в градинката на НДК, където е и мемориалът на жертвите на комунистическия режим. Председателят на СДС Божидар Лукарски, членове на партията и симпатизанти ще положат венци и цветя в 10.30 ч.

От 11 ч. паментта на жертвите на комунизма ще почетат и от ДСБ, "Да, България", БЗНС, Деос и Зелените.

Решението на 1 февруари да се почита паметта на жертвите на Народния съд беше взето през 2011 г. от кабинета "Борисов", който прие предложението на двама президенти – Желю Желев (1990 – 1997) и Петър Стоянов (1997 – 2002). / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.