Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов чака последното “да” за Шенген - от Рюте, холандецът пристига утре

Борисов чака последното “да” за Шенген - от Рюте, холандецът пристига утре

Премиера на Холандия Марк Рюте ще посрещне утре в София българският министър-председател Бойко Борисов. Разговор, след който трябва да падне последната пречка пред влизането ни в Шенген.

В момента Холандия се смята за най-твърдия противник България да стане част от това пространство. Доскоро резерви имаше и Германия, но по време на посещението си в София преди две седмици канцлерката Ангела Меркел обяви подкрепа. Скоро, постепенно и на етапи ще започне присъединяването към зоната, първо от летищата, увери тя. А пред нея Борисов директно заяви - вече Холандия остава единствената ни пречка. След категоричната подкрепа от Меркел очакванията са и Рюте да смекчи позицията си на 6 февруари.

Холандският премиер каца вечерта в София и още не е потвърдено дали програмата му ще позволи обиколка на оградата с Турция, на каквато Борисов е водил Виктор Орбан и Дейвид Камерън. Но със сигурност посланието на българския премиер ще е еднозначно - страна ни охранява стриктно външната граница на ЕС и това е признато от всички останали членки. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники